• 100% VAREN NAKUP
 • BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 20€
 • PLAČILO Z GOTOVINO/KARTICO PO POVZETJU
 • 14 DNI ZA VRAČILO

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA 

NAROČILA/SKLENITEV POGODBE
Spletna trgovina peperutka.si je namenjena vsem fizičnim in pravnim osebam. Naročanje preko spleta poteka 24 ur na dan in vse dni v letu. Vsa oddana naročila se smatrajo kot dokončna. Naročilo v spletni trgovini peperutka.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo o oddanem naročilu. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. V primeru, da katerega od naročenih izdelkov ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen preko elektronske pošte ali preko telefona.
V primeru, da želi kupec pogodbo preklicati oz. vrniti izdelek ali uveljavljati reklamacijo, pa sledi preprost postopek vračil, ki ga najdete spodaj v odstavku ODSTOP OD POGODBE/ VRAČILO BLAGA. 
 
CENE ARTIKLOV
Vse cene artiklov v spletni trgovini peperutka.si so označene v valuti EUR in že vsebujejo 22% DDV. Veljajo samo za oddano naročilo, preko spletne trgovine in za nakup z gotovino po povzetju, po ponudbi oziroma plačilu s kreditno kartico. Cene za izbrano blago veljajo na dan opravljenega nakupa. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma do preklica razen v primeru akcij in promocij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena. Popusti in promocijske kode se ne seštevajo. Uporabnik lahko kupuje izdelke po akcijskih cenah s popusti. Različne promocije in akcije bodo označene in opisane.
Slike artiklov v spletni trgovini peperutka.si se lahko razlikujejo od dejanskega izgleda/ barve artikla. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.
 
PLAČILNI POGOJI IN NAČINI PLAČILA
Načini plačila:
 • Plačilo po povzetju (z gotovino ali kartico ob prevzemu na zahtevanem naslovu)
 • Plačilo po ponudbi (z nakazilom na TRR)
Če izberete plačilo po ponudbi, boste prejeli na vaš e-mail naslov, vse potrebne podatke za nakazilo (navodila za nakazilo so tudi spodaj).

Kako plačati ponudbo? 

Predel PLAČNIK:
- Ime, ulica in kraj plačnika: v polje se vpiše ime, priimek in naslov oziroma naziv in sedež plačnika.
- Koda namena: CMDT
- Namen plačila: plačilo ponudbe naročilo št.xxx (tukaj napišete številko vašega naročila, ki ga lahko vidite na prejetem e-sporočilu)
 
Predel PREJEMNIK:
- Znesek: v polje se vpiše znesek ponudbe.
- IBAN: SI56 0315 7101 0954 975
- BIC banke prejemnika: SKBASI2X
- Referenca: SI00-x (namesto x vpišete številko naročila).
- Ime in naslov: NI TRADE D.O.O., OBRTNA ULICA 11, 8257 DOBOVA
 
Po prejemu vašega nakazila na naš TRR vam bomo naročeno blago poslali preko dostavne službe. V primeru, da vašega nakazila ne prejmemo v roku 3 delovnih dni od datuma prejema e-obvestila ''Ponudba za naročilo'', bo vaše naročilo preklicano!
 • Plačilo s kreditno kartico (VISA, Mastercard, Maestro)
 • Plačilo preko PayPal računa stran se preusmeri na PayPal prijavno stran, kjer izpolnete podatke in dokončate nakup. 
IZDAJA RAČUNA 
Kupec prejme račun skupaj z naročenim blagom v paketu. Na računu so razčlenjeni cena, davek, popust in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Prav tako mora ob prejemu računa preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 3 dneh obvestiti ponudnika na peperutkashop@gmail.com. Kasnejših reklamacij glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.
 
 
STROŠKI DOSTAVE IN DOSTAVA 
Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji in znašajo 4,00€ pri nakupu do 20€. Pri nakupu nad 20€ so stroški pošiljanja brezplačni. Peperutka.si ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca. 
Pri izbiri plačila po povzetju in dostave z dostavno službo GLS, bomo vsa naročila, opravljena na delovni dan do 15. ure, odpremili naslednji delovni dan, če je naročeno blago na zalogi. Pošiljka bo pri vas v roku 2-4 delovnih dneh oz po dostavnih standardih GLS-a. V primeru izbire plačila po ponudbi pa vam pošiljko pošljemo takoj po prejetju vašega plačila na naš TRR. 
V primeru, da se uporabnik odloči za preklic naročila mora ponudnika nemudoma o tem obvestiti na telefonsko številko 07/49-62-145 ali 041/566-230 ali email naslov: peperutkashop@gmail.com.
 
ODSTOP OD POGODBE/ VRAČILO BLAGA
Spletna trgovina peperutka.si vam zagotavlja da lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (nakup preko interneta), brez razloga vrnete v zakonsko predpisanem roku. Kupec ima pravico, da nas v 14 dneh obvesti pisno na e-mail naslov peperutkashop@gmail.com  ali na telefon 07/4962-145 ali 041/566-230 o odstopu od pogodbe za kar mu ni potrebno navesti razloga za vračilo blaga. 14 dnevni rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po dnevu prejetja/dostave naročenega blaga. Ob odstopu od pogodbe izpolnite Obrazec za uveljavljanje pravice potrošnika do odstopa od pogodbe in za vračilo ali zamenjavo blaga, ki ga najdete tukaj.
Če je kupec od pogodbe odstopil, mora blago nepoškodovano, nenošeno, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju najkasneje v 14 dneh po sporočilu, da od pogodbe odstopa. Vsa vračila se pošiljajo na naslov:
NI TRADE D.O.O.
spletna trgovina Peperutka
Obrtna ulica 11,
8257 Dobova 
Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, ponošeno, pokvarjeno ali (delno) izgubljeno. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 
Ob vračilu izpolnite reklamacijski obrazec s katerega dobimo vaše osebne podatke in številko transakcijskega računa, kamor želite, da vam vrnemo kupnino. Po vrnitvi nerabljenega in nepoškodovanega blaga v originalni embalaži in obrazca, vam bomo v 7 delovnih dneh po prejemu blaga vrnili kupnino. 
Pri odstopu pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust ali promocijska koda, se to upošteva kot popust in se ne vrne kupcu. Znesek, ki ga kupec dobi nakazan na TRR je znesek, ki ga je vplačal.
 
MENJAVA BLAGA 
Ob ugotovitvi, da vam velikost/barva naročenega izdelka ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustrezno velikost/barvo.  V priložen Obrazec za uveljavljanje pravice potrošnika do odstopa od pogodbe in za vračilo ali zamenjavo blaga (tukaj) vpišete artikel, ki ga želite zamenjati in velikost/barvo za katero ga želite zamenjati. V tem primeru stroške pošiljanja krije kupec, izdelek pa mora biti vrnjen nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Navodila za izpolnitev obrazca najdete na koncu reklamacijskega obrazca. V sliki spodaj je ponazorjeno kje v e-obvestilu najdete podatke potrebne za menjavo proizvoda: 
 
 
REKLAMACIJA 
Če ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašemu naročilu ali izdelek z napako nas o tem takoj obvestite na e-mail naslov peperutkashop@gmail.com  ali na telefon 07/4962-145 ali 041/566-230.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prosimo, da kupec izpolni Obrazec za uveljavljanje pravice potrošnika do odstopa od pogodbe in za vračilo ali zamenjavo blaga, ki ga najde tukaj, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži kopijo originalnega računa. Blago s kopijo računa in obrazcem pošljite 
na naslov:
NI TRADE D.O.O.
spletna trgovina Peperutka
Obrtna ulica 11,
8257 Dobova 
Ponudnik bo najkasneje v 8 delovnih dneh po prejemu reklamiranih izdelkov rešilo zahtevek in podalo tudi pisni odgovor. 
Če je prišlo do poškodbe blaga med dostavo, izdelek takoj reklamirajte oz. se obrnite na dostavno službo, ki vam je blago dostavila, istočasno pa o tem obvestite tudi nas na e-mail naslov peperutkashop@gmail.com  ali na telefon 07/4962-145 ali 041/566-230.
 
Ponudnik Ni trade d.o.o. odgovarja za stvarne napake (opredeljene stvarne napake v naslednjem odstavku) kupljenih izdelkov v spletni trgovini peperutka.si. 
OPREDELITEV STVARNE NAPAKE:
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. 
VARSTVO OSEBNIH PODATKOV 
Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali v skladu z določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Uporabljeni bodo samo za:
 • namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga),
 • interno informiranje/reklamiranje oz. marketinške aktivnosti,
 • podjetja, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe) in
 • kontakt z vami, če bo ta potreben.
Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj pooblaščene osebe s strani podjetja Ni trade d.o.o z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Upravljavec osebnih podatkov, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:
 
NI TRADE d.o.o.
Obrtna ulica 11
8257 Dobova
ID za DDV: SI48377252 (podjetje je davčni zavezanec)
Matična številka: 5765668000
Vložna številka: 10330700
Datum vpisa subjekta v poslovni in sodni register: 16.06.1993
 
Kontakt: peperutkashop@gmail.com
Tel.: 07/4962-145, 041/566-230
 
KAKŠNE PODATKE ZBIRAMO? 
Zbirajo se sledeči osebni podatki za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu peperutka.si. Za zagotavljanje varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Za nakup v spletni trgovini bo potrebna potrditev uporabe piškotkov, ki omogočajo prepoznati splošno aktivnost obiskovalca na spletni strani. V nasprotnem primeru nakup v spletni trgovini ne bo mogoč. Vsi podatki iz naročila se po zakonski obdelavi iz 6.b člena GDPR hranijo v poslovnih evidencah za izvajanje pogodbe 10 let ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe 5 let. Uporabnik lahko kadarkoli pisno, preko elektronske pošte zahteva, da se prenehajo uporabljati osebni podatki in podatki namenjeni za zgoraj navedene namene. Po prejetem elektronskem sporočilu bomo izbrisali zgodovino vaših nakupov in vaš elektronski naslov. Podjetje Ni trade d.o.o. ne odgovarja za nastalo škodo ob napačnem vnašanju podatkov v obrazec na spletni strani peperutka.si.
 
REGISTRACIJA UPORABNIKA 
V spletni trgovini peperutka.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh peperutka.si. Končni kupec v spletni trgovini peperutka.si je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost), ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost.
V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Ni trade d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabljalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Ni trade d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na peperutkashop@gmail.com, ali s klikom na gumb Izbris računa. 
V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Ni trade d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila. Ni trade d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.
 
PRIJAVA NA E-NOVICE: 
Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih peperutka.si do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih peperutka.si nudi svojim uporabnikom (popusti, nagradne igre …). Za prijavo na e-novice peperutka.si zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon. Kadarkoli lahko pisno preko emaila ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Upravljavec Ni trade d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. 
 
POVEZAVA Z DRUŽBENIMI OMREŽJI 
S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani peperutka.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov spletne strani na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na spletno stran peperutka.si. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost. 

 

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV    

Vaše osebne podatke smo dolžni posredovati organom pregona in drugim vladnim organom, v primeru da je to zahtevano v zakonu ali pa se uporabijo za preprečitev kaznivih dejanj in morebitnih prevar. Zavezujemo se, da bomo vse pridobljene osebne podatke hranili in obdelovali v skladu z GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih v nobenem slučaju ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam.

 
NAZAJ NA VRH